Jsme kluci z Ostravska

Naše firemní kultura je pro nás důležitá, a proto si hledáme nové kolegy právě podle toho, jestli k nám zapadnou. Co jsou hlavní ukazatele toho, že by vás mohla v Atreu čekat slibná kariéra?

Marek Kováč
Marek Kováč
29.03.2023
3 min.

Kandidát nám musí být sympatický a mít chuť se společně rozvíjet a učit nové věci. Náš obor je náročný v neustálých technologických inovacích, se kterými je potřeba držet krok. Lidé z IT rádi pracují z domu, ale my se chceme potkávat alespoň pár dní v týdnu v kanceláři. Klademe důraz na osobní kontakt, obzvláště ze začátku spolupráce, protože preferujeme juniornější kolegy, které vše potřebné naučíme.

Nuda u nás nehrozí

Spolupracujeme spolu již deset let a stále nás to baví. Zakladatelé Atrea společně založili také Lounge bar v Ostravě, kam si většina kolegů ráda zajde na vodní dýmku. Celý bar si vzal pod sebe Tomáš Lach, občas je to taková naše neoficiální druhá kancelář. Stejně jako máme neoficiální kódovací jazyk OSTRAjava.

Po práci se rádi potkáme na pivu. Teambuildingy pořádáme dvakrát až třikrát do roka, většinou kolem Ostravska. Před Vánoci jsme si po společné večeři šli zahrát laser game. Rádi si zajdeme na bowling, motokáry nebo podnikneme výšlap v Beskydech. Jsme z většiny mužský kolektiv. Věkový průměr máme pod 30 let.

Dáváme prostor juniorům

Velkou část týmu máme přes doporučení od našich kolegů. Nové talenty se také snažíme odchytit ještě během jejich studia na vysokých školách v regionu. Chceme udržet nadané programátory v našem kraji, aby za prací nemuseli odcházet jinam. Hledáme nové, mladé kolegy také přes LinkedIn, kde je kontaktuje Marek napřímo. Pomocí filtrů vyselektujeme zajímavé profily lidí, kteří si rozumí s technologiemi, které používáme. Rádi nové kolegy s menšími zkušenostmi naučíme naše standardy – systém programování, práce s nástroji, knihovnami atd. Většinou po 2-3 měsících už tušíme, zda nováček zapadne a spolupráce bude vyhovovat nám všem.

Férová odměna

Zaměstnance si hýčkáme. Flexibilní pracovní doba i dovolené jsou základ. Osobně se potkáváme 2-3 dny v týdnu. Důležité jsou výsledky, nenutíme nikoho pracovat striktně jen v kanceláři od devíti do pěti. Naši kolegové si rádi během roku zajedou na prodloužený víkend a my je v tom podporujeme. Chápeme, že život nemůže být jen práce. Čas v práci si zpříjemňujeme pravidelnými snídaněmi. Jsme jablíčkáři, celá firma jede na iOS. Vánoční prémie jsou samozřejmostí akaždoročně procentuálně zvyšujeme platy – reflektujeme dobu, ve které žijeme. Zakládáme si na přátelské atmosféře a děláme vše, aby byl každý v týmu spokojený.

Chceš se i ty
stát součástí Atrea?

Děláme to,
co skutečně potřebujete